Ja efter lidt forsinkelse pga. tidsmangel og efterfølgende et “mindre” nedbrud på vores hjemmeside, så er vi igen klar til at informere jer allesammen om livet lidt uden for Viborg.

Så er det blevet forår og det er fantastisk. April måned havde vi håbet ville sætte lidt gang i hussalget men trods åbent hus har der ikke været nogen ude og kigge siden sidste hold tilbage i januar, så vi må nok sige at det har lagt stille nogle måneder. Vi har for nogle uger siden sat prisen lidt ned og det har sat lidt gang i det igen og vi har haft en fremvisning som egentlig gerne vil købe men de vil vente til næste år så vi venter stadig tålmodigt.

Men med det dejlige forårs vejr og sommerens begynden er det jo svært at være negativ for vi har jo naturen i baghaven og det er blevet til mange små ture rundt i Ravnstrup. Turen er ca. 3 km men her har Valdemar mulighed for at kigge på både køer, geder, heste og ikke mindst flere traktorer. midtvejs på turen har vi flere gang udnyttet en lille picknic plads til at spise frokost, rigtig hyggeligt for hele familien, når altså lige vi husker at lukke hegnet ind til hestene, så hestene ikke lige syntes at de også skal have del i vores medbragte madpakke.

IMG_8960Liva er stadig lille i forhold til hendes jævnalderende i fx. mødregruppen, men hun er en meget glad og tilpas pige. Nu er det jo ikke sådan at hun ikke tager på, for det gør hun, bare betydelige langsommere en fx. Valdemar. Jennie har lige været ved sundhedsplejersken, for at få hende vejet og kampvægten er nu 8,4 kg og højden er uændret omkring 70 cm. i den forbindelse er liften blevet for lille og Liva er nu rykket over i den alm. barnevognskasse og om aftenen når hun skal puttes er det i Valdemars gamle tremmeseng og det er gået rigtig fint. Liva er nu blevet rigtig god til at sidde for sig selv, kan sidde i lang tid og fx. kigge på Valdemar som leger med duplo tog. Det er faktisk lidt sjovt at se hvordan hendes opmærksomhed rettes mod Valdemar så snart han er i nærheden af hende og hun smiler og griner til ham. Mobiliteten er også blevet bedre og Liva har genfundet evene til at vende sig fra mave til ryg og retur, efter nogle ugers pause og hun er begyndt at skubbe sig baglæns og er begyndt at prøve at komme op på alle fire hvilket medføre, forståeligt nok, en del frustrationer fra hendes side. Liva er også begyndt at sidde og klappe mens hun griner og snakker det er rigtig sjovt for hun klapper virkeligt igennem og man er ikke i tvivl om at hun syntes det er fantastisk. Stemmne som Liva hele tiden har holdt i gang bliver stadig flittigt brugt og lydene bliver højere og nye lyde kommer til. Det ærgelige er, for os hendes forældre der slemt gerne vil sove kl. 05.00 om morgenen, at det er her hun syntes det er vigtigt at starte dagen med en lille højlydt monolog. Valdemar sover ca. en lille times tid længere og er ikke så påvirket af monologen som vi er.

Valdemar er bare en dejlig dreng og han trives rigtig godt, men det er også tydeligt at han snart trænger til at komme i børnehave hvor han kan komme til at lege med nogle større børn. Vi har i den forbindelse fået plads til både Valdemar og Liva i Spurvehuset, en integreret institution inde i Viborg. Vi ville rigtig gerne have haft Liva til at fortsætte hos Aida, Valdemars dagplejemor, men aflevering af to børn forskellige steder og nå at komme på arbejde og blive omklædt før kl. 0700 om morgenen virker ikke som en mulighed og derfor er vi rigtig glade for at vi nu kun skal et sted hen og at det er en god anbefalet børnehave/vuggestue som de skal i til sommer. Valdemar går meget op i farver for tiden og det går bedre og bedre med at kende farverne, selv om nogle ting i stedet for rød bliver grøn eller omvendt. Ellers er det dyrene som han ser på gåture i ravnstrup, udrygningskøretøjer og selvfølgelig traktore som tager hans opmærksomhed skulle de være i nærheden. Vi havde kort besøg af Jeppe med makker en dag hvor han var på patrulje i området og her kiggede Valdemar meget da blinket på patruljevognen blev tændt. Ligesom Liva er opmærksom på Valdemar er han også meget opmærksom på hende og han giver hende gerne knus, kys eller en sut skulle hun være ked af det og hører han hende græde i babyalarmen så får enten mor eller far en ordre på at “se til Liva”. Sprogligt går det også hurtigt for Valdemar han taler og snakker, spørger og gentager hele dagen lang og han er også begyndt at kommer med nogle gode one liners som forleden hvor han sagde “Far husk briller på ellers fryser du øjenene!”, “jeg går uden tær i græsset” og “Freja må ikke spise Liva” Valdemar har gået til familie gymnastik her i vinter og han er ikke specielt modig det er vist en pæn måde at sige det på, han løber rundt omkring og kan lige med lidt “kom nu” overtales til at gå på line eller hoppe lidt i madrasserne men noget over 10 cm det hopper man ikke ned fra. Men trods alt må vi sige at gymnastikken har været godt for ham og her midt i april var vi til gynmastik opvisning og Valdemar og Jennie var på gulvet sammen og han virkde til at nyde det. For at følge lidt op på valdemar manglende “hoppe og lege vildt” lyst var der dømt intenstiv hoppe leg i trampolin, da Jennie var housesitter for  nogle venner mens de var på ferie og vi har siden købt en trampolin til haven som Valdemar har taget til sig og nu er glad for at hoppe og springe i, faktisk hopper og springer han over alt nu når chancen byder sig så det var vist et godt køb.

IMG_9357Vi har ellers rigtig nydt april og påsken i særdeleshed. Vi var til Økodag på en af de lokale gårde og vi var noget imponeret over det fremmøde der var til et sådan arrangement, men sjovt var det i hvert fald, både at se køerne komme ud på græs og strække deres ben men Valdemar var tosset med alle maskinerne, traktorene, smagsprøverne og selvfølgelig dyrene så en rigtig god dag. Jeg var så heldig at få fri i påsken selv om jeg egentlig skulle have været i aftenvagt skærtorsdag og langfredag men jeg tog en extra lang vagt (16 timer) onsdagen inden påske og fik fri fredag og blev ringet op torsdag om jeg ville afspassere torsdag også… og det ville jeg gerne. Så 5 dejlige dage hvor vi rigtig kunne hygge os i forårssolen i selvskab med familie og venner.

Jeg var hjemme på barsel fra den 26 maj og frem til den 20 juni og den tid blev brugt på en tur til Hamborg for besøge Carina, Morten, Julie og Frederik inden de flytter hjem til Danmark igen om nogle måneder. Det var en dejlig tur. Vi var alle i Hamborg ZOO hvor Valdemar var med til at fodre elefanter og giraffer. Så var vi en lille tur på camping oppe ved Skagen med Lene, Jeppe og deres drenge Asbjørn og Magne og her slog Valdemar sig løs på sin løbecykel og drengene hyggede sig sammen. Vi var på stranden og drengene incl. Jeppe, hans far og jeg gravede i sandet med stor fornøjelse. Sidst smuttede vi en tur til Grenå for at besøg mormor og var en tur på stranden og i Kattegatcenteret inden vi tog hjem igen. Den sidste weekend i min barsel havde vi en rigtig hyggelig dag samme med en flok venner incl efterhånden en ordentlig flok børn. Vejret var ikke med os men ungerne fik alligevel leget igennem og vi fik et fest måltid fra grillen. Hærvejsmarchen i Viborg er en årlig begivenhed, som også fungere som byfest og derfor er der en masse arrangementer for både børn og voksende. Lille NØRD værterne Anders og Katrine var live inde i byen og dette var både en fest for Valdemar men også Liva nød det og Valdemar har ikke snakket om andet siden. som en del af hærvejsmarchen er der en eventyrmarch på 5 km gennem Viborg for børn og den var vi ude at gå, dvs. Valdemar sov i sin klapvogn næsten hele vejen da det selvfølgelig passede med hans middagslur men vi var med og det er jo det som er vigtigt. Turen var faktisk ret god og vi er sikker på at Valdemar kan få meget ud af den næste år.

Det var så rundt regnet 3 måneder ned skrevet ganske kort og jeg kan kun opfordre til at i kigger nogle af vores videoklip eller billeder igennem der er mange festlige øjeblikke.

Leave a Reply