Fødselsdag må siges at være det alt over skyggende tema for september måned. Som sædvane startede vi med at synge fødselsdagssang for Valdemar, efterfulgt af pakker og morge mad i køkkenet. Så fødselsdag i børnehaven, hvor Valdemar selv var rundt og give alle børnene i falkegruppen fødselsdags chokoladekage. Om eftermiddagen holdt vi børnefødselsdag hjemme. Magne, Asbjørn, Josephine, Frederik, Sylvester, Felix, Carl og Alma var med og skal man tage efter hvor meget legetøjet var spredt over hele stuen og udestuen så hyggede de sig rigtig meget. Der var i hvert fald ingen tvivl om at Valdemar havde en fantastisk dag og rigtig nød både at få gaver, men også at være i centrum for al opmærksomheden. 🙂

En lille uges tid efter var det Livas tur til at blive fejret med fødselsdags sang og dejlig morgenmad som vi plejer inden vi alle tog ind i vuggestuen for at deltage i en lille markering. Både farmor og mormor kom forbi i løbet af eftermiddagen for at sige tillykke med dagen.

IMG_0689Familien kiggede forbi til dobbelt børne fødselsdag lørdag den 17 sep. Både Valdemar og Liva nød opmærksomheden og Valdemar var ikke til at styre med alle de flotte gaver som skulle pakkes op. Liva fik også opmærksomhed da hun, ligesom valdemar på sin 1 års fødselsdag, fik sin egen fødselsdaglagkage som hun med omhu fik splittet af i atomer og spredt ude over ca. 1 kvm af dugen, som var hindbærfarvet.  3 fødselsdage på ca. en uge er hårdt arbejde men det var det hele værd og det var en fornøjelse at se både Liva og Valdemar pakke gaver op og lege med alle de nye ting som de har fået og vi vil gerne sige rigtig mange tak til alle som var med til at gøre deres fødselsdage til noget særligt og ikke mindst også en stor tak, for alle de flotte gaver som de har fået.

Ellers har september budt på koncert med hr. Skæg fra DR TV, Biler 2 i Biffen og ikke mindst Valdemars deltagelse i børneløbet til Viborg city maraton. Til alle tre arragementer var Valdemar sammen med sin “bedste ven i verdenen” (Valdemars egne ord) Sylvester og hans familie. Det var rigtig sjovt at være til koncert og høre de sange som vi har hørt på TV, men da Valdemar ikke rigtig har set så meget hr. Skæg, blev han hurtigt lidt træt af det og begyndte at lege lidt rundt på pladsen. Bagefter var vi nede ved Lars og Mayling for at hygge lidt og få frokost. Viborg City maraton løb af staben den 17/9 og børneløbet var 4,2 km og regnen silede ned, faktisk føltest det som at regnen tog til da vi skulle igang med at løbe vores lille tur. Valdemar var rigtig god til at løbe når der var vandpytter i nærheden ellers så gik han og når han ikke ville gå eller vi var for langt fra Lars og Sylvester så kom han op på Jacobs skuldere. Men alt i alt løb/gik han ca. 1½ km og det er da rimeligt godt gået af en lille 3 årig dreng i regnvejr. Han var i hvertfald meget stolt da han kom i mål og fik en guldmedalje af en af klovnene nede fra sygehuset (børneafdelingens hospitals klovne). Bagefter løbet Var Lars, Mayling, Felix og Sylvester med ude hos og for at spise fødselsdags rester – og det er jo ikke de værste rester i verdenen… Biler 2 var også noget af en oplevelse for Valdemar, første gang i biffen og så til filmen Biler, det kunne ikke være mere fantastisk og han var helt stille og opslugt af filmen i de knapt 2 timer som den varede, ja det var vist kun hans popcorn som ellers fik opmærksomhed.

IMG_1007Liva og Valdemar er begyndt at lege lidt sammen. Valdemar køre Liva i gåvognen og omvendt og de kan også tumle lidt sammen dog under opsyn for Valdemar kan godt været lidt hård ved hende. Ellers så er Liva lige som Valdemar glad for tegnefilm og specielt Brandmand Sam er de enig om er helt fantastisk og ja det gør ulvetimen og eftermiddagen lidt nemmere at komme igennem når man lige kan købe en 20 min hvor der er ro på dem begge to. Liva er kommet op på højkant og går frem og tilbage i stuen med sin dukkevogn og her sidst i september måned begyndte hun også at gå til og fra forskellige ting uden at holde ved og vi tror vi har talt 5-6 skridt uden at hun falder når hun går til og fra far og mor. Ellers så er Liva også begyndt at lægge sig lidt ud uden at det betyder at hun er ved at blive en stor pige men der er kommet lidt mere fyld i kinderne og i lårbasserne. Valdemar er begyndt at blive en rigtig spørge jørgen og han siger hele tiden “hvad laver du ?” eller “Hvorfor det ?” og når vi svare så kommer den obligatoriske “Hvorfor det ?” så man må indimellem tage sig i at svare mange på det samme spørgsmål inden man blot må give op og få ham til at finde på noget andet at lege. Valdemar er også blevet godt til at spørge om vigtige ting som fx. må jeg få en riskiks, en pakke rusiner eller må jeg se fjernsyn eller lign., dermed ikke sagt at han ikke tager en riskiks eller en pakke rusiner eller selv tænder for en eller anden tegne film for det gør han men han er ved at finde ud af at det ikke er den rigtige måde får hvis han ikke spørger så tager vi det igen eller slukker tv´et. Både Liva og Valdemar er glade for deres Vuggestue/børnehave og Vi har flere gange faktisk hentet Valdemar om eftermiddagen over i vuggestuen fordi han har spurgt om ham måtte besøge Liva. Valdemar er også ved at finde sig godt tilrette i børnehaven og er begyndt at lære at omgås alle de mange børn som er i børnehaven og vi oplever ikke længere at han sidder og leger et eller andet sted for sig selv, han deltaget i legen med de andre børn.

3d_frontpage_IMG_7259Så er Jennie startet på arbjede igen efter ca. 14 månder hjemme på barsel. Vi har længe set frem det dette, mest fordi det kommer til at betyde en masse for vores dagligdag med alle vores forskellige vagter og det er nu tid til at få vores respektive vagtplans ansvarlig til at lægge en plan så vi har en chance for at få tingene til at fungere. Heldigvis er ungerne glade for deres vuggestue/børnehave og det går også fint med at aflevere dem kl. 06.30 de dage hvor det ikke kan være anderledes ellers venter vi til omkring kl. 8.30. Vores værste Vagter er selvsagt vores Weekender/helligdage og med Jennies hver anden og min hver tredie weekend så er der lidt af et puslespil men vi må planlægge og prøve at se nogle måneder frem og på den måde komme nogle af problemerne i forkøbet. Jennie har også måttet sande at energien ikke længere holder til hele dagen, typisk lige efter ungerne er puttet så kan hun ikke mere og falder i søvn på sofaen, vågner kl. 22 og går i seng igen ;0)

IMG_0815Ja nu har jeg vist skrevet nok om september måned og der er godt at der er nogle måneder til at der igen er fødselsdag på programmet. Huset er stadig til salg og ligesom resten af markedet så sker der ikke rigtig noget så vi overvejer om vi igen skal sætte prisen ned for at se om det kan gøre noget. Vi håber selvfølgelig på et snarlig salg så vi kan komme videre i vores planer. Håber ellers at I alle har det godt.

Leave a Reply