Sommeren er nu snart ved at være ovre og det er på tide at få opdateret jer alle sammen lidt om hvad vi har lavet her i sommerens løb.

Liva den lille prinsesse, hun er en “meget” bestem dame som har fået for vane at stampe i gulvet og blive tydeligt sur hvis hun ikke får sin vilje. Vi syntes ikke at vi føjer hende og hun kan da også snakkes til ro men det er da også lidt sjovt at se hende stå der at trampe i gulvet og lidt svært at holde masken. Liva har også her over sommeren fået nyt øgenavn. “Kopisten” for hun gentager alt hvad vi siger også selv om sidder og leger 4-5 m væk, så lytter hun til hvad vi siger til hinanden og så kommer det retur fra hende og nærmest ordret hvergang, det er sjovt at følge hendes sproglige udvikling for det går stærkt fremad med nye ord nærmest hver dag. De ord som hun har haft mest svært ved er farmor, lastbil og Liva, hun har ikke rigtig ville godkende at en lastbil ikke var en traktor og at farmor ikke var mormor, for når vi prøvede at rette hende sagde hun bare nej og faktisk hed farmor en overgang mormor farmor på engang 🙂 men nu køre det og Liva sige også hendes eget navn og er begyndt så småt at sige små sætninger.

IMG_5548Hjemme er der også sket lidt, Liva er flyttet ind på børneværelset, så de nu begge to sover sammen og det virker som om de nyder det både den fælles godnat historie men også det at de har hinandens selskab og finder tryghed heri for der har ikke været så meget som et pip fra dem siden vi fortog flytningen og de kan også hver i sær sove fra uro, skulle vi rode med rent senge tøj hos Valdemar eller trøste Liva hvis hun græder lidt pga. en drøm. Liva er meget ambivalent med bad situationen for hun elsker at komme i bad men hader at få vasket hår og det er faktisk lidt sjovt for hun kan grine og hygge sig et øjeblik og så ryge helt op i det røde felt så snart vi putter sæbe i håret og så kommer kampen med at holde hende inde i brusekabinen til sæben er vasket ud.

Liva har lige som Valdemar været ved ørelæge for at få anlagt dræn for hun har meget spændte tromhinder, vi har dog undret os lidt over dette pga hendes sproglige udvikling og at hun kan gentage ord rigtigt også på lang afstand. Men dræn har hun fået i og det gik godt faktisk meget bedre end vi havde regnet med for Liva er i modsætning til Valdemar ikke meget for læge besøg og ørelægen Peter skal kun vise sig i venterummet så kommer dem bestemte dame op i hende og hun er nærmest ikke til at styre hvilket gør det lidt svært at se hende i ørene med heldigvis er ørelægen hurtig når det gælder.

Det som har fyldt mest denne sommer må siges at være Valdemars lille trille tur ned fra sofaen, med en brækket arm som resultat. Det skete samme dag hvor vi havde været til Kusine Natasjas Studenter gilde og rigtig havde hygget os. Hjemme skulle Liva puttes og Jennie var i gang med noget i køkkenet og Valdemar legede i sofaen og pludselig hørte vi et højt vræl og han havde tydeligvis meget ondt i armen. Fik ham dog puttet og han faldt i søvn kortvarigt men vågnede så igen med smerter i armen og så tog vi på skadestuen hvor armen kom i gips. Hjemme igen havde Valdemar stadig meget ondt i armen og han blev indlagt til observation sammen med Jennie til næste dag hvor han havde det bedre. den første uges tid var vi lidt spændt på om gips ville være nok for det var blevet luftet at en operation muligvis kunne komme på tale fordi brudet var i albuen og derfor kompliceret. Heldigvis var gips nok og samlet 3 uger gik han rundt med den uden de store problemer og han klarede alt med venstre arm.

Valdemar har også fået sagt nogle sjov ting de sidste måneder her et et par stykker af dem:

Valdemar opdager at jeg ikke har nogen bukser på da jeg er på vej i seng inden en nattevagt og så spørger han “Hvorfor har du ikke nogen bukser på? Har du tisset i dem?”

Valdemar sidder til morgenmaden og kigger på Jennie og siger “Sikken stor mave du har mor og peger på hendes bryster.”

Valdemar er lidt træt af at far og mor ikke rigtig er til at få op og med nedenunder og derfor siger han ”Jeg bliver bred og sur hvis i ikke kommer”

Og en af dem han vist ikke rigtig fik noget svar på “Moster Janne, hvordan kommer babyen så ud af din mave??” ;0)

Valdemar er meget glad for at spille computer på min tablet. Where is Perry, Where is my water og Need for speed racerbils spil er favoritterne og det er sjovt at se ham styre den tablet stort set uden hjælp og han styre også spillene rigtig godt. Han nyder også at se Ben 10 via youtube. Vi har dog sat nogle begrænsninger på brugen så han også laver noget aktivt. Løbe cyklen har han svært ved at droppe selv om han fået en alm. cykel, dog brugt men OK stand til at øve sig på. men nu har vi taget løbecyklen og sat sædet ned på den så Liva kan bruge den og så skal han frem over bruge sin cykel og blive god til at cykle på den så han kan få en ny lidt større cykel senere.

Valdemar er efter hånden meget opmærksom på hans alder og ikke mindst at han snart skal holde fødselsdag og bliver 4 år. Spørgsål om skole og hvornår han skal starte der kommer han også med så at han bliver stor er ved at gå op for ham. Måske er dette også anledningen til at han for nogle uger siden sagde nej til at have ble på om natten. Selv om vi gav ham den på så tog han den bare af igen så nu sover han uden ble og vi prøver at ramme tissetrangen om aftenen inden han skal sove men igen inden vi sover på den måde går det OK, ikke uden uheld, men trods alt OK.

IMG_5558Juni måned bød på Skovtur i Dollerup bakker med Lars, May Ling, Sylvester og Felix. Efter en går tur i gennem skoven fandt vi et sted hvor vi kunne spise frokost og så var det tid til skattejagt til ungernes store begejstring. Det var Sylvester og Valdemar som stod for at finde skatten men Liva og Felix stod klar til at være med til at dele skatten som bestod af ostestænger og friske bær. Sct. Hans blev festlig holdt med koncert i Viborg med Rosa fra Rouladegade fra DR TV sammen med mormor og om eftermiddagen var der børne bålfest på borgvold med flere aktiviteter for ungerne.  De kunne bla. få bundet en halm heks som de kunne lægge på bålet, de kunne bage pandekager over bål og der var mulighed for at vi kunne  grille mad og spise i parken inden børne bålet blev tændt. En rigtig hyggelig dag med masser af aktiviter for ungerne.

Jeg er kommet igang med at få løbet noget mere her i løbet af sommeren, dette var en konklusion af min manglende vægttab trods flere ugentlige cykelture både i Dollerup bakker men også til og fra arbejde. I den forbindelse er vores nyligt indkøbte cykel vogn kommet til sin ret for den kan laves til en løbe vogn så ungerne kan komme med på en løbe tur. Vognen blev også brugt en søndag hvor vi tog på en lille kulturel gåtur gennem Viborg for at se på Bill board kunst. Vejeret var godt og vi kom rundt på en god gå tur gennem Viborg og fik set en masse fede forskellige store kunstværker ca. 4×4 m pr. stk. nogle faldt i vores smag og andre ja blev bare set og så videre til det næste og heldigvis var vejeret is- vejr som blev udnyttet til en lækker is fra frøken frost.

Vores sommerferie havde vi valgt at dele for at undgå at ungerne skulle i andre børnehaver hen og over ferien. Så Jeg havde den første uge, så 10 dage samme og så sluttede Jennie af med den sidste uge. Problemet med denne model var at Jennie og jeg i de uger hvor vi hver især skulle arbejde nærmest ikke havde fri og derfor ikke rigtig kunne lave noget samme i de to uger. Men ferien gik dog med ture i skoven, jordbær plukning, Randers regnskov, hærvejens børnemarch blev pga. vejeret ændret til Gummie Tarzan i biffen, hvor Valdemar var sammen med mormor, Sylvester og hans farmor. Vi var selvfølgelig også i Grenå flere gange i løbet af sommeren med bla. besøg i Grenå svømmehal og Kattegatcenteret lige som mormor også var forbi flere gange. Farmor og Kjeld besøgte vi også i Holstebro.

4 dage i uger 29 brugte  vi i selskab med Lars, May Ling, Sylvester og Felix. De havde lånt et sommerhus i Grønhøj i nærheden af Løkken og Blokhus. Vi havde 4 dejlige dage i det nordjyske og selv om vejrudesigten spillede os et pus da den konsekvent var forkert og lovede regn i et væk bød på ret meget solskin, hvilket jo var super dejligt. Vi nåede dog ikke rigtig på stranden, da vejeret, trods sol nok ikke rigtig var til strand leg pga. kraftig blæst fra vest. Men vi fik tiden til at gå med besøg i Blokhus, flere daglige besøg i forskellige is boder og pga. vejeret var vi også i Skalderup klit ferie center for at ungerne kunne slå sig løs i deres indendørs legeland. Dette Legeland var et rigtig hit og alle ungerne var i hopla og legede igennem i flere timer. Også Valdemar der havde gipsen på for sidste dag. Efter frokosten var vejeret dog blevet helt godt og vi drog uden for på den store udendørs legeplads som var på feriecenteret.  Hjemme i haven ved sommerhuset, i læ for vinden, var ungerne også i hopla og specielt Liva og Felix spankulerede rundt i natur habitten og nød solens stråler og der blev leget med vand , sæbebobler, boldspil og andre forskellige  lege.

IMG_1212I uge 31 havde vi inviteret alle vores venner til grill fest  og vi havde en rigtig hyggelig dag inden døre for godt nok har det regnet meget i sommer, men lige nøjagtig denne lørdag skulle det vise sig at  himlen åbnede sine sluser og vi var lidt bekymrede for om det nu var syndfloden ville kommer og rive alt med. Så galt gik det dog ikke, men de uden dørs aktiviteter vi havde planlagt blev hurtigt afviklet og så gik vi alle 25 inden for. Godt nok har vi et stort hus men man er ikke i tvivl om at der er liv og glade dage omkring en når 14 voksende og 11 børn er samlet under samme tag. Grillen blev tændt og  vi stod  ude under halv taget på terassen og grillede med fødderne godt placeret i en kæmpe vand pyt og et mindre vandfald fra halvtaget  og det lynede og tordnede omkring os.  Men menuen bestående af varm røget laks, burgere og pølser blev grillet og vi kunne alle hygge os inden for i tørvejr. En dejlige dag i selskab med alle ens nære venner det er time well spent og vi håber nu på at vi igen næste år kan gentage arrangementet så det måske kan vise sig at blive en dejlig tradition.

Til slut vil vi blot sige at vores hus stadig er til salg og at der ikke rigtig sker så meget andet end at de som er interesseret i at købe kun kan låne ca. 2/3 af penge i banken 🙁 men vi skal jo ikke lade os slå ud det skal nok kunne lade sig gøre for vi har jo et dejligt og ikke mindst billigt hus at bo i så længe.

 

Leave a Reply