Marts måned må siges at have stået i Skovens tegn. 4 gange er vi kommet afsted til skoven for at hygge os og ikke mindst få lidt frisk luft og selvfølgelig underholde ungerne med lidt anderledes underholdning. Vi tog en tur i Dollerup bakker der er vores favorit, det er et helt fanstastik  område med 0ver 200 år gammel bøgeskov at boltre sig i. Vi starter som regel med frokost i skoven efterfulgt at lidt fri leg i skovbunden og så har jeg været så heldig at finde nogle skattekort hjemme i gemmerne og de plejer sjovt nok at passe til dagens skovtur og Valdemar er helt vild med at søge i skoven efter et eller andet gemt. Han har dog efterhånden gennemskuet at det nok ikke er pirater i skoven som gemmer skatten men mig, men det gør ikke noget for han er lige så glad for at lege skattejagt. Jeg har ifm to af skovturene udnyttet muligheden til også lige at få lidt motion så en løbe/gå tur gennem skoven med ungerne i vores cykel/løbe trailer til ungernes store begejstring. Det er i det hele taget rigtig dejligt at vejret er begyndt at blive noget bedre. Det er ikke kun hjemme men også i børnehaven og i vuggestuen at ungerne kommer mere ud og lege og dette kan tydelig mærkes på dem om aftenen når de bliver puttet.

IMG_3091Vi er begyndt at gøre de indledende øvelser til at Liva kan kommer ud af soveværelset og ind på børneværelset, dette er en af konsekvenserne af det manglende salg af huset. For selv om vi har haft nogle fremvisninger så er der ikke kommet noget konkret ud af nogle af dem. Men som sagt inden længe rykker ungerne sammen på et værelse og det er vi noget spændt på hvordan det kommer til at gå. Valdemar og Liva er meget opmærksomme på hinanden og de more sig rigtig godt sammen, selv om de også hver i sær kan være irriterende, som når Liva tager Valdemars legetøj fordi hun vil lege med og ikke helt har forstået at man ikke skal stikke af med legetøjet eller når Valdemar tager noget legetøj fra Liva som hun lige er begyndt at lege med efter Valdemar er begyndt at lege med noget andet… Valdemar er meget betænksom og opmærksom på Liva og kommer med ting til hende eller trøster hende hvis hun græder. De spejler også sig selv i hinanden og dette komme ex. til udtryk i grin, lyde, trampen på stolen eller lign. under fx. morgen maden og de hygger sig rigtig meget med det. På musik fronten aber Liva også efter Valdemar og de er rigtig glade for musik, dette kommer oftest til udtryk i en lille dans enten alene eller sammen med far eller mor. Valdemar synger med på næste alle sangene fra hans favorit tegnefilm og eller de reklamer som er i mellem dem.

Liva er stadig vores early riser, det høre dog med at det indimellem er Valdemar som kommer ind til os om morgenen for at putte, der vækker hende. Hun er dog også blevet bedre til at putte og lægge sig til at sove igen så længe at hun ikke ser Valdemar eller mor for så siger hun HEI og så er der ikke meget at gøre slaget om lidt extra hvile tid er tabt og man kan lige så godt forberede sig på at man skal op. Valdemar er ved at være god til at komme på toilettet også selv om der lige skal ske lidt inden så kan han godt holde sig og der er stadig uheld men alt i alt så går det godt og han er rigtig stolt når han har klaget det hele selv incl. håndvasken. I forbindelse med at vi gør klar til at Liva skal ind til Valdemar og sove så var vi i IKEA for at købe en reol og efterfølgende smuttede vi forbi Toys´R´Us, da de ofte har nogle gode tilbud på legetøj. Valdemar fik nogle Barcugan figure , Liva en lyserød lege mobil telefon og vi må sige Bacugan firurene var perfekt timet for da vi hentede ham i børne haven sad han og legede med deres lille samling af Bacugan figure så han var ikke til at få ned på jorden igen da han fik sine egne og de har fulgt ham i tykt og tyndt siden.

IMG_3008Valdemar har været en tur forbi skadestuen med en forslået arm. Jeg blev vækket efter kun 1 time på langs efter nattevagt og valgte at tage afsted for lige at se hvor alvorligt det var. Men inden jeg så mig om og læge besøg, røngten og skadestue besøg var overstået var klokken blevet næsten 13,  så kunne jeg lige så godt holde den kørende, men efter aftensmaden måtte jeg kapitulere og gå i seng. Heldigvis var den kun forslået og ikke brækket, selv om det godt nok virkede, som om det var alvorligt da jeg hentede ham i børnehaven. Og det var da også først mandag han begyndte at bruge den, hele weekenden hang den bare slapt ned langs siden af ham.

Liva er begyndt at snakke en helt masse, det meste forstår vi ikke, men der er egentlig også mange ting hun kan nævne, fx. øjne, hår,bad,  mad traktor, freja, mor og far osv. osv. Og så kan hun meget tydeligt og helt uden ord fortælle os, når der er noget hun IKKE vil.

Afslutningsvis så har vi stadig fremvisninger på huset,  men desværre ikke nogen som bliver konkrete, så vi må se på det positive og det er at vi trods alt får da gjort hovedrent hver gang.

 

Leave a Reply