Endelig efter lidt over 1 år har vi fået os taget sammen til at  få sat stuk op i køkkenet. Det var dog ikke uden problemer og vi måtte både ringe til en ven og spørge publikum, i hvert fald i overført betydning. Vi var så heldige at Jeppe og Lene ikke skulle noget, så de kom ud og hjalp til. Typisk var det dog at aftensmaden kom i vejen så det overvejende var Jeppe, som satte stuk op mens Jennie og Lene passede børn og jeg lavede aftensmad. Men det vigtigste er at stukken kom op og køkkenet nu næsten er færdigt efter den lille renovering.

Valdemar er startet hos sin dagplejemor Aida og det går uden de store problemer, bortset fra at Jennie i starten ikke syntes det var så sjovt at skulle undvære ham. Men vi er alle ved at vende os til at han skal afsted ommorgenen og Valdemar syntes godt om at være i dagpleje, han leger med de andre børn – tre store piger, hvor de 2 snart skal starte i børnehave. Vi kan også godt mærke på Valdemar at han tydeligvis oplever mere og er  mere træt om aftenen for han sover næsten med det samme når hovedet rammer puden.

Den 8/9 var det Valdemars fødselsdag, det var også hans første dag alene ved Aida, så mens Jennie var hjemme og gøre klar til lidt fødselsdag om eftermiddagen blev Valdemar fejret af Aida og pigerne med saltstænger, boller og mælk. Senere kom Janne og farmor og vi hyggede med boller og kakao. Men det var lørdag den 12/9 at vi holdt rigtig fødseldag. Familien var inviteret og vi blev ca. 20 til kaffebord og vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag. Jennie havde lavet en lille lagkage specielt til Valdemar som han både spiste, men han syntes også at det var på tide at “klappe kage”, som vi indimellem synger om (se video fra Valdemars fødseldag). Valdemar fik en masse dejlige gaver som vi, ud fra hvor meget han leger med dem, er sikker på han blev glad for og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige en stor tak for gaverne.

Jennie var lige startet på job, da hun fik en lille overraskelse i form af en hygge aften. Vi var ude at spise og i biografen for at se “Pigen der legede med ilden”, som er rigtig god og nu kan vi blot glæde os til den sidste film komme til november. Farmor var hyret til lejligheden til at passe Valdemar og det gik rigtig fint.

Det går også frem af med gang træning. Valdemar har ikke sluppet endnu men vi tror ikke det vare så længe. Vi går med ham i en hånd og øver dagligt både hjemme og  hos dagplejen. Det er tydeligt at, han syntes det er mægtigt sjovt og han holder ikke så krampagtigt fast som for en måned siden. Vi forstår stadig ikke ret meget af hvad Valdemar fortæller os og han fortæller en del i tiden. Men vi er begyndt at se nogle mønstre som eks. “mam mam” som han siger når der snart er mad eller vi spiser lige som vi også tror vi har hørt ham sige hej hej til os. Vi er også godt igang med at lade Valdemar spise selv og med lidt guidening så går det nogenlunde – han får da noget at spise og vi skal jo bare øse lidt mere op så der også er noget at spilde af 🙂

Det er nu også lidt over 14 måneder siden at Jennie gik fra, for at gå på barsel og Jennie har i nogle uger efterhånden talt ned til at hun igen skal igang på arbejde, hun ville som gerne blive ved med at gå hjemme men den 21/9 måtte hun op og afsted.  Det bliver spændene om vi kan få en hverdag til at fungerer med alle vores forskellige vagter og om pasning af Valdemar bliver så stor en opgave som vi forstiller os. Jeg har taget fri den uge hvor Jennie skal begynde på arbejde bare for lige at hendes første uge på arbejde ikke bliver alt for stresset med aflevering, job, indkøb osv.

Leave a Reply