Vel ankommet til uge 3 efter 14 dage hjemme på vanligt arbejde starter ugen med en masse genopfriskning i form af orienterings march i skoven omkring Jægersborg kaserne. Turen var vel ca.. 8 km lang og vi skulle på turen bruge de færdigheder som vi lærte på de første to uger. Så Radioen blev spændt på ryggen og kompasset blev fundet frem og så gik turen ellers derud af.

Her ligger jeg og bliver renset med bagepulverDet nye i undervisningen på kasernen var i en dag omkring kemisk, radioaktiv og biologisk krigsførelse og hvilke forholdsregler vi skulle tage i en given situation. Her var der også lagt nogle praktiske øvelser ind hvor nogle af os var figurrenter og de andre skulle lave en top til tå kemisk rensning.

Det var også i uge 3 at vi havde nogle læger forbi for at fortælle om bla.. De traumer som vi kan forvente at se i krigsområder, som fx skudsår og eksplotions skader. Det var et meget spændende fordrag af en af de førende specialister i Danmark. En anden læge lige ankommet hjem fra en udstationering i Irak var forbi for at fortælle os om hvordan det er at være udstationeret og hvad man kan forvente og hvordan ens hverdag kommer til at fungere i lejeren.

I uge 3 var det også bestemt at nu skulle der gøre et eller andet ved de enkelte på holdet som ikke kunne finde ud af at møde til tiden, huske deres ting eller aftaler. Derfor blev der hver morgen uddelt en huskehue som egentlig var en gammel tung hjelm. Og den gik på omgang enkelte skulle have den et par gange før de blev trætte af den og lærte deres lektie. Der var dog enkelte som også måtte stå til en regulær skideballe af vores overordnede før de forstod at når der blev sagt kl. 9 så skulle vi være der kl. 9 og gerne 8.55.

Jeg er med i mit første poker spilUge 3 og 4 var også de to uger hvor der virkelig kom gang i det sociale efter vi fik fri… der havde været lidt de første to uger men vi var bare for trætte og alt var meget nyt så vi orkede ikke meget efter fyraften kl.. 21. Men som sagt var dette glemt i uge 3 og 4 her slappede vi af i messen med en pilsner og et spil poker eller bare hyggesnak.

 

 

Det store tema disse uger var feltforbinder pladsen. Det er en mini klinik kun bemandet af læger og andet sanitets personel i en krig ville denne være placeret et stykke fra fronten så den ville være rimelig sikker af være i. Der arbejder ikke sygeplejersker her de er alle i hovedlejeren og arbejder på felthospitalet som intensiv, anæstesi sygeplejersker. På denne forbinder plads kan lægen fortage små livredende operationer, som fx anlæggelse af lungedræn, stanse kraftige blødninger samt andet der er med til at stabiliserer patienten til videre tranport til det egentlige felthospital. Dette tema bød derfor på flere praktiske øvelser hvor vi igen var figurrenter for hinanden.

Billedet viser meget godt hvor meget mudder der var mens vi var på øvelseUge 4 startede med pakning til den forstående øvelse. Vi skulle tilbringe to dage i den danske natur under kun et lille teltflag. Selvfølgelig var vejeret ikke med os og vi tilbragte derfor dagende i mudder og regn… men vi overlevede og havde det faktisk sjovt undervejs for der var også en masse forskellige ting som vi skulle igennem… jeg nævner i flæng… Et besøg i gaskammeret, på den militære forhindringsbane samt feltforhindringsbanen, lejeren blev fiktivt bombet midt om natten og vi skulle løbe i shelter for at redde os selv. Vi skulle sidde vagt ved vores biler, klatre over tov over en sø, kaste med øvelses håndgranater og en masse mere, vi var konstant i gang og øvelsen sluttede med at vi havde en feltforbinder- plads- øvelse som stod på i 4 timer.

Da den var ovre, havde jeg pga. vagt om morgenen været i gang i 21 timer og jeg var klar til at gå i seng… men vores overordnede syntes lige han ville prøve os af så han sagde at vi skulle ud på et lille 10 km orienterings løb… jeg tror alle var så trætte og ligeglade at vi bare nikkede og sagde ja og var klar til at gå da han lod os slippe så vi kunne komme i seng… efter ca. 5 timer på langs var det så tid til at pakke lejeren sammen og køre hjem… men for at afslutte øvelsen blev vi sat af ca. 18 km fra kasernen og skulle så gå hjem… og det går ud over ens fødder… jeg havde ikke troet at jeg skulle komme til at gå på dem igen efter den tur men det var ikke så slemt efter en nat på langs i en dejlig seng på mit værelse.

 

 

Torsdag aften var der planlagt en afslutnings middag med tre retter mad og en efterfølgende fest… maden var som sædvanlig helt fantastisk og efterfølgende festede vi til den lyse morgen og ja nogle af os blev vist lidt fulde og der var et helt særligt natløb om en flagstang kun iført vores basis og intet anden som medførte at billeder blev slettet. Men vi hyggede os og havde det sjovt.

 

Fredag morgen var til gengæld en anden sag… jeg blev vækket 4 min. før vi skulle møde og smed tøj på og nåede ned påklædt på 6 min med totale tømmermænd og en ånde som fortjente en stor pakke tyggegummi (hvilket jeg fik af min sidemand). Nå men fredag efter appel kunne jeg så smutte op på værelset og få resten af mit tøj på skjorte og strømper m.m. og få det hele til at side bare lidt pænt.

Hele holdet med instruktøre

Resten af dagen gik med at evaluere kurset og så var det tid til at tage hjem og ja hjem-turen var noget for sig selv… en mand med en rygsæk, to køjesække, en lille taske og en taske med privat tøj… ja det gik, jeg kom hjem til dejlig varm suppe som Jennie havde lavet til os…

 

Leave a Reply