på vej på øvelseEfter en hurtig fri weekend tog jeg igen til København til anden uge i mit basis kursus… Uge 2 var i høj grad mere fysisk end den mere teoretiske uge 1. Førstehjælpen gik i denne uge videre da vi havde handle- baner hvor vi blev udsat for forskellige senarier, hvor der var en figurent som var kommet til skade enten med åbne ben brud, store blødninger, brand/eksplosions ulykker eller hjertestop. Vi havde 7 min på hver ulykke og fik så en tilbagemelding på vores handlinger, dette var rigtig god træning. Sidst på ugen var vi så til handleprøve og det fungere på samme måde som øvelserne tidligere på ugen. Hele holdet bestod, jeg fik guld mærke og det kan jo ikke gøres bedre.

en velfortjent fadølEllers ja så gik ugen med at være på en lille mini øvelse i en skov i nærheden af Jægerspris. På øvelsen som varede fra tirsdag eftermiddag til torsdag eftermiddag. Natten til onsdag sov vi på en kaserne i nærheden af Jægerspris, her blev der lige lidt tid til en hyggelig pilsner.   Onsdagens program stod på Skydning med pistol, lidt praktiske øvelser i førstehjælp, lidt mere skydning og så sluttede dagens program med henholdsvis opbygning af en lejer til at sove i og lidt CBRN (førstehjælp ved angreb med kemiske våben)

mig med min et værelses bolig i skovenOm aftenen stod maden på felt rationer og madlavning over åben ild midt i skoven, efter spisning skulle vi på orienteringsløb… godt og vel 5 km rundt i skoven omkring vores lejer. Efter løbet stod den på ro i vore soveposer under et lille teltflag eller også kaldet en bivuak. Det blev en kold nat ca. -5 til -8 grader. Torsdag sluttede øvelsen med lidt mere skydning og mere CBRN og så hjem til oprydning efter øvelsen og rensning af pistoler og andet materiel og så var det tid til et bad og afslapning.

 

 

Fredag efter førstehjælps prøven var det hjem til Viborg.

Leave a Reply