I november måned blev Valdemar blefri, i hvert fald i dagtid og nu er det efter hånden nogle uger siden og det er gået rigtig godt. Der har været uheld men heldigvis kun med nummer 1 (tis), uheld med nummer 2 (pølser) har ikke været noget problem. Dette måske hjulpet på vej med den vingummi, som Valdemar fik lov til  at få når han havde lavet pølser på toilettet. Det er dog, nu slut med vingummier, da Valdemar blev lidt for selvstændig i forhold til hvornår han skulle have dem og han syntes at acceptere dette. Valdemar er kommet med nogle gode one liners i denne forbindelse: Se mine fine pølser og ……. De kære børn efterligner os rigtig meget og der stod tydelige klart efter kort tid uden ble for der begyndte Valdemar at stå op og tisse og jeg må nok sige at jeg kiggede en ektra gang og trak på smile båndet da jeg så det første gang.

IMG_1573Og så til noget helt andet…. Traditionen tro har vi været til mortens aften på Djursland. Værterne, bedstefar og bedstemor havde lavet fastastisk god mad. Valdemar og Liva fik også en lille forsinket julegave og det er jo altid festligt at se Valdemar pakke gaver op og Livas fasination af gavepapir. Farmor fik også lov at markere hendes fødselsdag med middag inde hos hende og vi var nærmest faste middagsgæster hos Lars og Mayling i nogle uger da det bare passede bedst at mødes inden ved dem pga. vores arbejdstider. Sidst i November nærmere bestemt 1. Søndag i advent havde vi fået besøg af nissen som havde lagt nogle pakker. Valdemar syntes dog at det var lidt skørt at de var blevet lagt ude på toilettet

Men nissen drillede os også, når vi havde glemt at sætte grød til den, ved fx at lave vores mælk blå en morgen, til stor morskab for Valdemar, som var glad for at han havde valgt at få juice i stedet for blå mælk. Valdemar syntes også at vi, både Jennie og jeg er nogle dovne aber, vi fik i hvert fald klar besked da Valdemar sagde “vågn så op din dovne abe” til  først Jennie og senere mig. og så kan vi jo lære det. Fredag aften er vi begyndt at se Disney sjov og her får Valdemar lov at få en lille skål med popcorn og lidt vingummi og han nyder dette. Liva er puttet og han sidder helt stille og ser tegnefilm sammen med os.

Liva er også alle vegne og i alt, og hun syntes det er rigtig underholdende at kravle op på stole og lign. dette har dog også medført nogle mindre styrt som hun efter lidt tid kommer sig over og så er det tilbage på hesten og det syntes at virke for hun styrter mindre og virker mere sikker når hun nu også kan begynde at kravle ned igen uden at skulle have hjælp. Hun henter også ting uden i køkken skufferne og tage dem med ind i stuen eller henter hendes hagesmæk når vi siger at nu skal vi spise. Vi  har tidligere beskrevet Livas fascination af Frejas madskål og dette vare ved, enten som fodbad, noget man kan ryste og kaste med eller bare en hyggelig snack. Vi prøver men hun er hurtig og det er ikke altid at vi kan fange hende inden hun får hænderne i den. I skrivende stund er det vores trappe ovenpå som bringer lykke og hun kan godt kravle oven på med støtte, men hun mener åbentbart selv at det er noget pjat for hver en chance hun får så er hun på vej op oven på. Det er også efterhånden tydeligt, at Liva godt ved hvornår hun laver banditter (Valdemars ord for narrestreger). Hun har et helt særligt udtryk i ansigtet og så stikker hun af når vi ser hvad hun laver.

DSCN0052Valdemar og Liva syntes også at finde godt ud af det, i hvert fald det meste af tiden. For det kan jo ikke undgås at de vil de samme ting på samme tid og derfor kommer der indimellem nogle mindre skænderier eller sagt på en anden måde enten Liva eller Valdemar taler højt og brokker sig. I løbet af november og december var vi vi svømmehallen og her er der ikke noget brok, bort set fra det obligatoriske bad som man jo skal igennem. 3 gange blev det til og Liva syntes at kunne lide det og Valdemar er rigtig glad for det og er allerede begyndt at ville svømme selv og hoppe i fra kanten ned til os i vandet. han er en rigtig vandhund og svømmer hundesvømning på livet løs, det er dejligt at se ham plaske afsted.

December måned stod  ikke overraskende  i  julen og nissernes tegn, Valdemar og Liva var meget glade for at se Nissenbanden på Grønland og hver uge var vi i kælderen for at sætte risengrød til nissen og samtidig hente de gaver som nissen havde lagt ved siden af den tomme tallerken og der var gaver til alle. Som vi nærmer os juleaften, julehyggede vi også med æbelskiver og jule slik og kager sammen med venner og familie. Jennie må siges af have en noget travl fri weekend lige inden jul, for her skulle hun til både fødselsdag, julefrokost og sidst en børnefødselsdag, men det er jo også med at planlægge sine weekends aktiviteter når man arbejder hver anden weekend og ofte er alene hjemme med ungerne weekenden efter.

IMG_1862Juleaften holdt vi hjemme med Farmor som gæst. Dagen gik stille og roligt, vi var i kirke om formiddagen og  ungerne fik lov at pakke en gave op en gang i mellem, som de kunne lege lidt med ellers var Toy story 3 også med til at underholde dem og os. Julemanden kom forbi og dette gik så  ikke som planlagt for Valdemar var skarp og syntes det var lidt fjollet at far ikke havde taget brænde med ind som mor ellers havde sagt at jeg var ude efter, så næste jul må vi finde på noget andet. Maden var traditionel med langtidsstegt and og hele svineriet og selvfølgelig vores ynglings dessert ris ala mande. Gave regnen til ungerne er enorm og vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for alle de flotte gaver.

Efter jul sendte Valdemar alle sine sutter til julemanden i Grønland og som en lille bonus fik han så et stykke legetøj som han ønskede sig. vi frygtede det værste, men vi må sige at det er gået rigtig godt og selv ikke Livas sutter bliver stjålet for lige at få et lille fix, nej han klare sig og er stadig alt efter dagens strabasser nem at putte om aftenen. Nytåret holdt vi hjemme og fik en masse gæster ialt 7 voksende og 7 børn og de to ælste børn fandt fint ud af at underholde hinanden, de tre i midten legede rigtig godt sammen og de to mindste ja blve puttet som vanlig. Valdemar holdt ud til kl. 00.30, men her var han også næsten skeløjet af træthed, men han nåede at være med til at hoppe ind i nytåret og var med til det store fest fyrværkeri bagefter, som han syntes var helt fantastisk. Alt i alt havde vi alle en dejlig aften vi voksne kunne sidde og snakke sammen fordi alle ungerne legede så fint sammen og ungerne hyggede sig i det gode selskab. Festen sluttede kl. ca. 3 da gæsterne gik hjem, vi var dog knapt nået i seng da Liva vågnede og var helt oppe i det røde felt og ikke lige til at få til ro så på mistanke om mellemørebetændelse fik hun lidt pinex og faldt i søvn, dog kun 1 time hvorefter hun ikke var til at få til ro så kl ca. 04.50 stod jeg op igen og gik neden under med hende. Valdemar blev selvfølgelig vækket af Liva men også pga. en rigtig træls hoste. Jennie tog ham med ind på hans værelse og her fik de lov at sove (afbrudt pga. hoste) til ca. kl. 9. Alt i alt kom vi godt ind i det nye år og ja sådan en nat er vel bare essensen af at være forældre 🙂

Som december slutter med Victorias fødselsdag, så starter Januar med min,  midt på måneden var vi til hyggelig børne fødselsdag i Odense hos Frederik og Julie og måneden slutter med Jennies fødseledag. Valdemar syntes at hygge sig med alt dette fødselsdag og det er derfor ikke så underligt at han nu har lyst til at holde fødselsdag hver dag, Han finder mange gaver under sengen oftest en kikkert.

Vi læser rigtig meget halfdans ABC som godnathistorie, for Valdemar og han er ret god til at huske remserne ;0) og han har rimelig styr på at Asbjørn og Anja starter med A, og Liva med L, Magne og mor med M, Far med F, Jacob og Jennie med J, Sylvester med S, og B som BILKA og Bak er han ikke i tvivl om. som en lille tilføjelse til dette, var Valdemar i bilka med Jennie og i køen bag dem stod en mand som åbentbart var øjn opereret og derfor havde klap for øjet, ham mente Valdemar måtte være en pirat, manden tog det med et smil.

IMG_2251Både Liva og Valdemar har været forbi vægten og målebåndet og Valdemar er  nu ca. 1 meter høj og har en stabil kampvægt omkring 17-18 kg, Liva selvsagt lidt mindre 79 cm og 10 kg. Liva syntes at begynde at sige nogle flere ord og Hej, Hov og Moar er favoritterne. På Jennies fødselsdag var vi alle i svømmehallen og både Liva og Valdemar nød det. Liva fik sin første tur i vand rujchebanen og Valdemar fortsætter hans positive holdning til at svømme og bade så han plasker af sted. Sidst på måneden kom der endelig noget sne og ungerne kunne komme ud og lege i sneen, det blev ikke til nogen snemand men Liva fik sin første kælketur og Valdemar var den søde storebror der trak. Vi har også været en smuttur i København for at besøge Mette og Rasmus i deres nye lejlighed. Det var rigtig hyggeligt og for at underholde  Valdemar og Carl var de ude at køre tog, metro og bus hvilket Valdemar var helt vild med.

Februar vil jeg ikke bruge så meget tid på, men jeg kan da lige runde situationen om omkring vores hus. Ikke solgt men vi har da trods alt fremvisninger, så lidt sker der. Venter lige nu på at mægler melder tilbage på sidste fremvisning om vi blandt 10 mulige huse kunne komme i betragtning, vi håber og krydser fingre 🙂

 

 

Leave a Reply