Halløj her kommer jeg Valdemar har nu i et stykke tid gåetmere rundt end han kravler, balancen bliver bedre og bedre, men han falder lidt på halen indimellem og det er jo der,  fordelen ved at have en ble på kommer;0). Om det er drænene i ørene eller om Valdemar blot er begyndt at høre hvad vi siger vides ikke, men han er begyndt at kunne følge vores opfordringer som at bære sin tallerken eller kop over til bordet når han skal spise, eller begynde at går mod trappen for at komme i bad og selvfølgelig reagere han også på ordet “mad” hvortil han ofte med et stort smil siger “mam mam” Valdemar klare næsten selv at spise sine rugbrødsmadder og kan efterhånden også få mad på skeen og få skeen i munden uden at der er mad over Er jeg ikke søddet hele.

Valdemar snakker også rigtig meget og der dukker flere og flere lyde op, som bestemt  lyder som spørgsmål, ting og lign. Han taler også en masse og vi er sikre på at det må være nogle af hans opleverlser som han fortæller os om, vi glæder os blot til at vi kan begynde at forstå lidt mere af det han fortæller. De ord han bruger mest er : fx Aiet = aae Freja, mam mam = mad, Da = kunne måske være far men det vides ikke, a er det = hvad er det og  pu ha = pølser i bleen eller nogen som lugter dårligt og så det klassiske hov.

Valdemar var også forkølet det meste af november måned og han havde en rigtig træls hoste og stort set konstante 11 taller løbende fra næsen. men ved hjælp af en astmaspray og tid så kom han sig og vi er nu igen stoppet med astmamedicinen. Som  antydet har det også været nødvendigt at Valdemar skulle have lagt dræn i Valdemar på æsel rygørene. Heldigvis var det en af vores kollegaer fra sygehuset som stod for narkosen så vi vidste at han var i de bedste hænder men det var alligevel ikke nogen sjov oplevelse at se vores lille dreng bare ligge der. Bedøvelse tog Valdemar i stiv arm formentlig fordi han var vant til at få sin astma maske dagligt og derfor ikke var bange for masken hos ørelægen.

Af festivitas har vi været til farmors 70 års fødseldag og til faster Mariannes 25 års jubilærum og til begge lejligheder charmede Valdemar alle gæsterne. Vi har været på besøg ved Lars, Mayling Jennie og Valdemar i Hamborgog Sylvester sidst måtte vi drage hurtigt hjem da børnene holdt hinanden vågne men vi forsøgte igen og denne gang uden problemer og vi havde en rigtig hyggelig aften. Vi var også til mortens aften hos bestefar og bedstemor og her fik  Valdemar en tur på et æsel. Vi havde fri i ugen op til jul og derfor tog vi nogle dage til Hamborg for at besøge Carina, Morten, Julie og Frederik. Vi kunne rigtig jule shoppe og se på jule markede i Hamborgs gader og Valdemar nød rigtigt at kunne lege med Julie og Frederik. Vi drog hjem i totalt snevejr og kørte med max 50-75 km/t hele vejen fra nordtyskland til Vejle.

I dagplejen går det godt, valdemar er snart den ælste da to af Aida´s piger er begyndt i børnehave. i stedet er der kommet to drenge som hedder Romeo og  Asian. Gymnastik er totalt et hit for både Valdemar og far og mor… det er nemlig rart at Valdemar selv kan løbe lidt rundt og finde ting at lege med nu så mor og far mest skal holde øje men selvfølgelig også skal lege med, men vi slipper for at skulle bære rundt på Valdemar.

Familien Bak Juleaften Så blev det JUL og adventsgaverne har ramt plet, et hammerbræt, cool strik vest, stable kasser og en mini fjelrev. Julekort blev taget men dette var ikke nemt, Valdemar var over det hele og af ca. 100 billeder var der kun et par stykker, som vi kunne bruge til julekort. Det endelige julekort blev lavet og vi sendte det til fremkaldelse men fik dem aldrig… i hvert fald ikke i skrivende stund og derfor er alle vores jul kort forsinket men de skal nok komme bare roligt.

Juleaften blev en hvid en af slagsen. Vi viste Valdemar juletræet i stuen og hans umiddelbare reaktion var “hov hov” og i ca. 10 sek havde det hans opmærksomhed men så fandt han pejsen mere interessant. Dagen stod i julehygge og julemadens tegn. Efter Jennie havde sovet (havde været i nattevagt) hjælpes vi med at få det lavet færdigt og at få dækket et flot julebord. Valdemar er helt vild med jule maden og han spise rigtig godt til. Efter nogle sange, dans om juletræet og pakker spiser vi Ris ala mande også det er et hit for Valdemar, men det kan jo ikke komme bag på nogen :-). Valdemar fik en masse nyt legetøj, tøj, bøger og Valdemar med snemandenpenge og vi er meget glade for det hele.

Juledagene er fyldt med sne og Valdemar er en rigtig snehund han går rundt og griner og snakker ude i sneen, han prøver også  bobslæde -ture i indkørslen og ser lidt utilfreds på mens far laver en snemand, som tøvejeret dog hurtigt fik gjort kål på.

Vi skal begge arbejde lidt i dagene mellem jul og nytår og da jeg skal på arbejde 1. jan bliver nytåret fejret hjemme hos os med nogle venner.

Vores fotoalbum er også blevet opdateret med en masse nye billeder fra november og december, klik her for at se fotoalbumet.

Der er lagt 4 nye video klip som er at finde på deres vanlige plads “Vores film” men for at gøre det lidt nemmere har jeg valgt at I  også skal kunne se dem direkte her for denne side, dog i et lidt mindre format. så hvis i vil  have den fulde kvalitet skal i klikke her og se de 4 klip.

Leave a Reply